Popis
Káva Zlaté Zrnko – Kostarika udělá ohromující pocit v ústech. Střední acidita této kávy připomíná chutě nektarinky a kakaa. Dochuť je charakteristická zbytky zázvoru a kandovaných citrusových plodů.
Ocenění: Vítěz 1 hvězdy na Great Taste Awards 2019 v kategorii espresso. Vítěz bronzové medaile na International Taste Awards 2020 v kategorii espresso.
Původ: Kostarika je káva s původem, z farmy ve městě San Rafael v regionu Tarrazu. Kávy pocházející Zlaté Zrnko jsou vybírány odborníky na kvalitu a degustátory, proto získáváme ty nejzajímavější kávy z výjimečných kávových zemí a oblastí. Farmáři za tak výjimečnou kvalitu dostávají zaplaceno více než je běžné prostřednictvím Fairtrade.
Bodové hodnocení: 87 bodů SCA
Zpracování: suchou metodou
Pražení: vyvážené na espresso i alternativy (CITY CITY + příjemná chuť acidity)
Použití: espresso, moka, filtr
Mletí: střední / středně tvrdé zrno
Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Kostarika má velmi podmanivou a vyváženou kyselost a orieškovosť v jedné kávě.
Balíčky poznej: kávu Kostarika najdete i v balíčcích kávy: Poznej 4 kávy na ovocné espresso 800g (Etiópie, Kostarika, Rwanda, Kolumbie), Poznej 5 káv na moku 1000g (Marie, Romeo, Julie, Kostarika, Kleopatra)
Recept na filtrovanou kávu: Teplota vody: 90 °C, Poměr použité kávy a nápoje: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideální délka přípravy: 3:30
Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Kostarika vyžaduje středně jemné mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3-4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců). Více o správné přípravě kávy naleznete na naší stránce Rady o kávě.
Chuťový profil:
Ovocnost: ●●●
Sladkost: ● ○○
Hořkost: ● ○○
Aroma: ● ○○
Intenzita: ● ○○
Dochuť: ● ○○
Kofein: ●● ○
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.