Káva Zlaté Zrnko – Etiopie – “OVOCNÁ”

199.00 759.00  s DPH

243 Prodejů
Vyčistit

(29.00  s DPH)

Získejte až 152 zlatých zrnek.

Popis

Káva Zlaté Zrnko – Etiopie to jsou tradiční antické etiopské odrůdy, které rostou pod ensetovými stromy ve výšce 2000 m.n.m v oblasti Gede v Etiopii. Sběr probíhá od října, zrno s pergamenové dužinou se suší na zvednutých afrických postelích a pak se loupe. Káva připravena v espressu je velmi dobře strukturovaná se silným tělem a příjemnou kyselostí. Její sladkost připomíná zralý meloun s broskví a dochuť má zajímavé náznaky ibišku.

Ocenění: Vítěz 2 hvězd na potravinové soutěži Great Taste Awards (UK) 2018 v kategorii espresso. Vítěz 1 hvězdy na potravinové soutěži Great Taste 2019 v kategorii filtr. Vítěz 2 hvězd na potravinové soutěži Great Taste Awards (UK) 2020 v kategorii espresso.

Původ: Etiopie je káva s původem, pochází farem ve městě Yirga Chef v oblasti Gede. Roste v 2000 m.n.m.,. Kávy pocházející Zlaté Zrnko jsou vybírány odborníky na kvalitu a degustátory, proto získáváme ty nejzajímavější kávy z výjimečných kávových zemí a oblastí. Farmáři za tak výjimečnou kvalitu dostávají zaplaceno více než je běžné prostřednictvím Fairtrade.

Zpracování: suchou metodou

Pražení: vyvážené na espresso i alternativy (CITY CITY + příjemná chuť acidity)

Použití: espresso, moka, filtr

Mletí: střední / středně tvrdé zrno

Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Etiopie je jedna z nejkvalitnějších ovocných káv na světě, s bohatou a velmi příjemnou ovocností. Vhodná i na alternativní přípravy.

Balíčky poznej: kávu Etiopie najdete i v balíčcích kávy: Poznej nejprodávanější 1000g (Emílie, Brazílie, Kuba, Romeo, Etiópie), Poznej 4 kávy na ovocné espresso 800g (Etiópie, Kostarika, Rwanda, Kolumbie), Poznej 3 kávy na moku 600g (Romeo, Kolumbie, Etiopie), Poznej 5 káv na filtrovanou 1000g (Viola, Etiopie, Kleopatra, Marie, Romeo), Poznej 3 kávy na filtrovanou 600g (Maria, Kolumbie, Etiopie)

Recept na filtrovanou kávu: Teplota vody: 90 °C, Poměr použité kávy a nápoje: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideální délka přípravy: 3:30

Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Etiopie vyžaduje středně jemné mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3-4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců). Více o správné přípravě kávy naleznete na naší stránce Rady o kávě.

Chuťový profil:

Ovocnost: ●●●

Sladkost: ●● ○

Hořkost: ○○○

Aroma: ●●●

Tělo: ● ○○

Dochuť: ●● ○

Kofein: ● ○○

Další informace

Hmotnost-
Baleni

, ,

Zrnkova nebo mleta

, ,

Ovocná

Vyvážená

Horká

Aróma

Intenzita

Dochuť

Sila

Chuťový profil

Velmi ovocná, Ovocná, Sladká

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Káva Zlaté Zrnko – Etiopie – “OVOCNÁ””