Káva Zlaté Zrnko – Rwanda – “OVOCNÁ”

199.00  s DPH

8 Prodejů
Vyčistit

(29.00  s DPH)

Získejte až 40 zlatých zrnek.

Popis

Káva Zlaté Zrnko – Rwanda je mokro zpracována káva, odrůda Bourbon. V komplexní chuti objevujeme grep a kandované ovoce, náznak muškátového hroznů, jablka a mandarinky. Dlouhotrvající dochuť je překvapivě kořeněná.

Ocenění: Vítěz 2 hvězd na potravinové soutěži Great Taste Awards (UK) 2020 v kategorii espresso.

Původ: Rwanda je káva s původem, pochází farmy Gahara ve východní části Rwandy, roste 1550 – 1750 m.n.m., sběr březen – červen, fermentace 12 – 18 hodin. Kávy s původem Zlaté Zrnko jsou vybírány odborníky na kvalitu a degustátory, proto získáváme ty nejzajímavější kávy z výjimečných kávových zemí a oblastí. Farmáři za tak výjimečnou kvalitu dostávají zaplaceno více než je běžné prostřednictvím Fairtrade.

Zpracování: mokrou metodou

Pražení: vyvážené na espresso i alternativy (CITY CITY + příjemná chuť acidity)

Použití: espresso, filtr

Mletí: střední / středně tvrdé zrno

Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Rwanda je velmi zajímavá káva s chutí grepu a kandovaného ovoce s dlouhotrvající dochutí koření. Vhodná i na alternativní přípravy.

Balíčky poznej: kávu Rwanda najdete i v balíčcích kávy: Poznej 5 káv na pestré espresso 1000g (Kleopatra, Julie, Rwanda, Kolumbie, Guatemala), Poznej 4 kávy na ovocné espresso 800g (Etiópie, Kostarika, Rwanda, Kolumbie)

Recept na filtrovanou kávu: Teplota vody: 90 °C, Poměr použité kávy a nápoje: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideální délka přípravy: 3:30

Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Rwanda vyžaduje středně jemné mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3-4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců). Více o správné přípravě kávy naleznete na naší stránce Rady o kávě. Pokud byste se rádi o kávě dozvěděli více, můžete navštívit naši Univerzitu kávy.

Chuťový profil:

Ovocnost: ●●●

Sladkost: ●● ○

Hořkost: ● ○○

Aroma: ●● ○

Tělo: ● ○○

Dochuť: ●● ○

Kofein: ● ○○

Další informace

Hmotnost-
Baleni

, ,

Zrnkova nebo mleta

, ,

Ovocná

Vyvážená

Horká

Aróma

Intenzita

Dochuť

Sila

Chuťový profil

Velmi ovocná, Ovocná, Sladká

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Káva Zlaté Zrnko – Rwanda – “OVOCNÁ””