Popis
Káva Zlaté Zrnko – Rwanda je mokro zpracována káva, odrůda Bourbon. V komplexní chuti objevujeme grep a kandované ovoce, náznak muškátového hroznů, jablka a mandarinky. Dlouhotrvající dochuť je překvapivě kořeněná.
Ocenění: Vítěz 2 hvězd na potravinové soutěži Great Taste Awards (UK) 2020 v kategorii espresso.
Původ: Rwanda je káva s původem, pochází farmy Gahara ve východní části Rwandy, roste 1550 – 1750 m.n.m., sběr březen – červen, fermentace 12 – 18 hodin. Kávy s původem Zlaté Zrnko jsou vybírány odborníky na kvalitu a degustátory, proto získáváme ty nejzajímavější kávy z výjimečných kávových zemí a oblastí. Farmáři za tak výjimečnou kvalitu dostávají zaplaceno více než je běžné prostřednictvím Fairtrade.
Zpracování: mokrou metodou
Pražení: vyvážené na espresso i alternativy (CITY CITY + příjemná chuť acidity)
Použití: espresso, filtr
Mletí: střední / středně tvrdé zrno
Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Rwanda je velmi zajímavá káva s chutí grepu a kandovaného ovoce s dlouhotrvající dochutí koření. Vhodná i na alternativní přípravy.
Balíčky poznej: kávu Rwanda najdete i v balíčcích kávy: Poznej 5 káv na pestré espresso 1000g (Kleopatra, Julie, Rwanda, Kolumbie, Guatemala), Poznej 4 kávy na ovocné espresso 800g (Etiópie, Kostarika, Rwanda, Kolumbie)
Recept na filtrovanou kávu: Teplota vody: 90 °C, Poměr použité kávy a nápoje: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideální délka přípravy: 3:30
Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Rwanda vyžaduje středně jemné mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3-4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců). Více o správné přípravě kávy naleznete na naší stránce Rady o kávě. Pokud byste se rádi o kávě dozvěděli více, můžete navštívit naši Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnost: ●●●
Sladkost: ●● ○
Hořkost: ● ○○
Aroma: ●● ○
Tělo: ● ○○
Dochuť: ●● ○
Kofein: ● ○○
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.