Popis
Káva Kleopatra je středně-světlo pražená směs 100% arabík vyšší kvality, pestrého spektra chutí, kandovaného ovoce, oříšků a pepře.
Původ: Káva Kleopatra je směs až 12 káv s jediným původem 100% arabica. Původ hlavní složky: Brazílie. Každá směs Zlaté Zrnko je výsledným souzněním chutí káv z nichž je složena a je namíchána podle chutí lidí. Směsi Zlaté Zrnko míchají italští odborníci v laboratořích přímo v přístavu. Míchají se z různých zdrojů tak, aby každý měsíc, každý rok měli stejnou výslednou chuť.
Pražení: stupeň 3 (1 – velmi světlé, 2 – světlé, 3 světlé / střední, 4 – střední, 5 – střední, 6 – střední / tmavé, 7 – tmavé, 8 – velmi tmavé), křivka pražení na espresso, víc informací o pražení zde
Použití: espresso, moka, filtr
Mletí: střední / středně tvrdé zrno
Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Kleopatra zastupuje komplexní spektrum chutí v exkluzivní směsi 100% arabica. Příjemně ovocná a sladká s jemnou hořkostí v dochuti. Vhodná pro kávové gurmány.
Balíčky poznej: kávu Kleopatra najdete i v balíčcích kávy: Poznej 5 káv na pestré espresso 1000g (Kleopatra, Julie, Rwanda, Kolumbie, Guatemala), Poznej 5 káv na moku 1000g (Marie, Romeo, Julie, Kostarika, Kleopatra), Poznej 5 káv na filtrovanou 1000g (Viola, Etiopie, Kleopatra, Marie, Romeo), Poznej 5 káv na zalévanou 1000g (Marie, Emílie, Kleopatra, Romeo, Viola)
Recept na filtrovanou kávu: Teplota vody: 90 °C, Poměr použité kávy a nápoje: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideální délka přípravy: 3:30
Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Kleopatra vyžaduje středně jemné mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3-4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců). Více o správné přípravě kávy naleznete na naší stránce Rady o kávě. Pokud byste se rádi o kávě dozvěděli více, můžete navštívit naši Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnost: ●●○
Vyváženost: ●●○
Hořkost: ● ○○
Aroma: ●●○
Intenzita: ●●○
Dochuť: ●●○
Kofein: ●●○
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.