Popis
Káva Hamlet je středně-tmavě pražená směs 50% arabík a 50% robusty, intenzivní hořké chuti, s tóny likéru a pudinkového koláče.
Původ: Káva Hamlet je směs 6 až 7 káv s původem, 50% arabica a 50% robusta. Původ hlavní složky: Brazílie. Každá směs Zlaté Zrnko je výsledným souzněním chutí káv z nichž je složena a je namíchána podle chutí lidí. Směsi Zlaté Zrnko míchají italští odborníci v laboratořích přímo v přístavu. Míchají se z různých zdrojů tak, aby každý měsíc, každý rok měli stejnou výslednou chuť.
Pražení: stupeň 6 (1 – velmi světlé, 2 – světlé, 3 světlé / střední, 4 – střední, 5 – střední, 6 – střední / tmavé, 7 – tmavé, 8 – velmi tmavé), křivka pražení na espresso, víc informací o pražení zde
Použití: espresso
Mletí: střední / středně tvrdé zrno
Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Hamlet je chuťově velmi výrazná a zajímavá káva v espressu, iv domácích espresso automatech.
Balíčky poznej: kávu Hamlet najdete i v balíčku kávy: Poznej 5 káv na velmi hořké espresso 1000g (Hamlet, Otello, Smrťák, Kuba, Oliver)
Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Hamlet vyžaduje středně hrubé mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3-4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců). Více o správné přípravě kávy naleznete na naší stránce Rady o kávě.
Chuťový profil:
Ovocnost: ○○○
Sladkost: ● ○○
Hořkost: ●●●
Aroma: ●● ○
Intenzita: ●●●
Dochuť: ●●●
Kofein: ●●●
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.