Popis
Káva Zlaté Zrnko – Nikaragua má dobré tělo a jemnou kyselost připomínající sladké klementinky které se rozvíjejí do chutných vůní ananasu se stopami kakaa, pepře a filtrovaného medu v dochuti.
Původ: Nikaragua je káva s původem, pochází z farem v oblasti Nueva Segovia. Kávy pocházející Zlaté Zrnko jsou vybírány odborníky na kvalitu a degustátory, proto získáváme ty nejzajímavější kávy z výjimečných kávových zemí a oblastí. Farmáři za tak výjimečnou kvalitu dostávají zaplaceno více než je běžné prostřednictvím Fairtrade.
Pražení: na espresso (CITY + FULLCITY vyvážená chuť acidity a hořkosti)
Zpracování: mokrou metodou
Použití: espresso
Mletí: střední / středně tvrdé zrno
Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Nikaragua má pestré spektrum sladkých chutí, vyvážená ovocnost a hořkost, kořeněná, patří mezi to nejlepší z kávového světa, hned jsme si ji všichni oblíbili.
Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Nikaragua vyžaduje středně jemné mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3-4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců). Více o správné přípravě kávy naleznete na naší stránce Rady o kávě.
Chuťový profil:
Ovocnost: ● ○○
Sladkost: ●● ○
Hořkost: ● ○○
Aroma: ●● ○
Intenzita: ●● ○
Dochuť: ●● ○
Kofein: ●● ○
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.