Popis
Káva Zlaté Zrnko – Nepál je nejsevernější káva na světě, arabica z úpatí pohoří Ganesh Himal (700 m.n.m.). Odrůda Caturra roste ve stínu endemických stromů, což umožňuje opětovné osidlování zvířat, které už dávno z této oblasti zmizely. Její tělo je zdobené intenzivními aromaty karamelu a tmavé čokolády, které se rozvíjejí do pikantní senzace. Dochuť má zajímavé vůně hořce a horských bylin.
Původ: Nepál je káva s původem, pochází z úpatí Himalájí. Kávy pocházející Zlaté Zrnko jsou vybírány odborníky na kvalitu a degustátory, proto získáváme ty nejzajímavější kávy z výjimečných kávových zemí a oblastí. Farmáři za tak výjimečnou kvalitu dostávají zaplaceno více než je běžné prostřednictvím Fairtrade.
Pražení: stupeň 2 (1 – velmi světlé, 2 – světlé, 3 světlé / střední, 4 – střední, 5 – střední, 6 – střední / tmavé, 7 – tmavé, 8 – velmi tmavé), křivka pražení na espresso, víc informací o pražení zde
Zpracování: mokrou metodou
Použití: espresso
Mletí: střední / středně tvrdé zrno
Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Nepál má velmi příjemné nahořklé chutě, cítit různé náznaky koření, příjemná dlouhotrvající nahořklá dochuť.
Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Nepál vyžaduje středně jemné mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3-4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců). Více o správné přípravě kávy naleznete na naší stránce Rady o kávě.
Ovocnost: ● ○○
Sladkost: ●● ○
Hořkost: ●●●
Aroma: ●● ○
Tělo: ●●●
Dochuť: ●● ○
Kofein: ●● ○
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.