Popis
Káva Zlaté Zrnko – Honduras je káva pěstovaná ve vysokých nadmořských výškách, s dobrým tělem, lehkými náznaky medu a mléčné čokolády. Dochuť s tóny lískových oříšků a koření.
Certifikace: Fairtrade, Organic
Původ: Honduras je káva s původem, pochází z oblasti Marcala. Kávy s původem Zlaté Zrnko jsou vybírány odborníky na kvalitu a degustátory, proto získáváme ty nejzajímavější kávy z výjimečných kávových zemí a oblastí. Farmáři za tak výjimečnou kvalitu dostávají zaplaceno více než je běžné prostřednictvím Fairtrade.
Pražení: na espresso (CITY + FULLCITY vyvážená chuť acidity a hořkosti)
Použití: espresso
Mletí: střední / středně tvrdé zrno
Naše zkušenost: Velmi podmanivá a vyvážená sladkost a hořkost v jedné kávě. Její chuť je lahodná a zároveň výrazná.
Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Honduras vyžaduje středně jemné mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3-4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců). Více o správné přípravě kávy naleznete na naší stránce Rady o kávě. Pokud byste se rádi o kávě dozvěděli více, můžete navštívit naši Univerzitu kávy.
Chuťový profil:
Ovocnost: ○○○
Sladkost: ●●○
Hořkost: ●○○
Aroma: ●○○
Tělo: ● ○○
Dochuť: ●○○
Kofein: ●●○
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.