Káva Zlaté Zrnko – Anaerobní Speciál (Salvador)

249.00  s DPH

Prodejů 9

(29.00  s DPH)

Získejte až 50 zlatých zrnek.

Popis

Káva Zlaté Zrnko – Anaerobní Speciál je káva s jediným původem zpracována anaerobní fermentací – bez přítomnosti kyslíku. U anaerobní fermentaci vyniknou čistší ovocné tóny.

Původ: Salvador – Finca El Gobiado zpracována anaerobní fermentací. Kávy pocházející Zlaté Zrnko jsou vybírány odborníky na kvalitu a degustátory, proto získáváme ty nejzajímavější kávy z výjimečných kávových zemí a oblastí. Farmáři za tak výjimečnou kvalitu dostávají zaplaceno více než je běžné prostřednictvím Fairtrade.

Odroda: Orange Bourbon

Zpracování: anaerobní metodou

Pražení: stupeň 2 (1 – velmi světlé, 2 – světlé, 3 světlé / střední, 4 – střední, 5 – střední, 6 – střední / tmavé, 7 – tmavé, 8 – velmi tmavé), křivka pražení na espresso, víc informací o pražení zde

Použití: espresso, moka, filtr

Mletí: střední / středně tvrdé zrno

Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Anaerobní Speciál je pro nás vždy příjemným překvapením, káva ve které vyniknou její čistší ovocné tóny.

Recept na filtrovanou kávu: Teplota vody: 90 ° C, Poměr použité kávy a nápoje: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideální délka přípravy: 3:30

Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Anaerobní Speciál vyžaduje středně jemné mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3-4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců). Více o správné přípravě kávy naleznete na naší stránce Rady o kávě. Pokud byste se rádi o kávě dozvěděli více, můžete navštívit naši Univerzitu kávy.

Chuťový profil:

Ovocnost: ●●●

Sladkost: ●● ○

Hořkost: ○○○

Aroma: ●●●

Intenzita: ●●○

Dochuť: ●●○

Kofein: ●● ○

Další informace

Hmotnost -
Balení

Zrnková nebo mletá

, ,

Ovocná

Vyvážená

Horká

Aróma

Intenzita

Dochuť

Sila

Chuťový profil

Velmi ovocná, Ovocná, Sladká

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Káva Zlaté Zrnko – Anaerobní Speciál (Salvador)“