Káva Zlaté Zrnko – Jamaica Blue Mountain je exkluzivní káva s příjemnou intenzitou chutí, tóny ovoce, džemu, hořké čokolády a tabáku. Pěstuje se v omezeném množství, díky dokonalému výběru zrn
je lahodná, podle odborníků nejlepší káva na světě.
Ocenění: Vítěz 2 hvězd na Great Taste Awards 2021 v kategorii espresso.
Původ: Jamaica Blue Mountain je káva s jediným původem, pochází z pohoří Blue Mountain na Jamajce. Naše Jamaica Blue Mountain pochází ze známé zpracovatelské stanice Clydesdale (http://www.clydesdalebluemountain.com). Jamaica Blue Mountain je exkluzivní káva, nakolik se jí vypěstuje málo – 80% produkce nakupuje Japonsko a zbytek světa si rozděluje 20%.
Pražení: stupeň 2 (1 – velmi světlé, 2 – světlé, 3 světlé / střední, 4 – střední, 5 – střední, 6 – střední / tmavé, 7 – tmavé, 8 – velmi tmavé), křivka pražení na espresso, víc informací o pražení zde
Zpracování: mokrou metodou
Použití: espresso
Mletí: střední / středně tvrdé zrno
Naše zkušenost: Káva Zlaté Zrnko – Jamaica Blue Mountain je velmi vyvážená aroma, intenzitou chutí, aciditou, se zajímavou dochutí.
Dobrá rada: Každou kávu si nejlépe vychutnáte při správném umletí. Káva Jamaica Blue Mountain vyžaduje středně jemné mletí, na stupnici od 1 do 10 (1 nejjemnější, 10 nejhrubší) zhruba stupeň 3-4, závisí to na typu mlýnku a jeho opotřebení. V espresso automatech doporučujeme nastavit mlýnek na nejjemnější mletí a pouze v případě, že káva teče pomalu použít hrubší stupeň mletí. Každou zrnkovou kávu si nejlépe vychutnáte li kávová zrna čerstvě pražené – nejlepší 2 týdny až dva měsíce po pražení (záleží od skladování surové a pražené kávy, při skladování surové kávy ve vakuu z farmy až do pražírny a správném zabalení po napražení si může i napražená káva zachovat čerstvost několik měsíců).
Chuťový profil:
Ovocnost: ● ○○
Sladkost: ●● ○
Hořkost: ● ○○
Aroma: ●●●
Intenzita: ●● ○
Dochuť: ●● ○
Kofein: ● ○○
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.